archive_button

Αρχείο Νέων
2023-2024  2017-2018  2016-2017  2015-2016  2014-2015  2013-2014  2012-2013  2011-2012

Μάιος 2012

Η χρονιά τελείωσε και την τελευταία ημέρα των μαθημάτων οι μαθητές της Β' και Α' Τάξης του σχολείου μας έδωσαν συναυλία στον προαύλιο σχολικό χώρο.

Αστρονομική βραδιά και Συναυλία μαθητών

Την Τετάρτη 9 Μαΐου διοργανώθηκε στο σχολείο μας Αστρονομική βραδιά. Η Αστρονομική Εταιρεία Χαλκίδας έφερε στο σχολείο μας τρία τηλεσκόπια με τα οποία οι μαθητές, αλλά και οι υπόλοιποι που παρέστησαν, παρατήρησαν τους πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος. Επίσης, οι μαθητές ενημερώθηκαν και έλυσαν τις απορίες τους με την πολύτιμη βοήθεια των μελών της Αστρονομικής Εταιρείας.

Μάρτιος 2012

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα «Βουλή των εφήβων». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πληροφορικής του Λυκείου μας την Τετάρτη 28 Μαρτίου και συμμετείχαν 11 μαθητές της Β’ Τάξης. Από την παραπάνω διαδικασία προκρίθηκε μαθήτρια του σχολείου μας ως Έφηβη Βουλευτής και θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της φετινής Βουλής των Εφήβων.

Επιπλέον, φέτος το σχολείο μας κληρώθηκε και συμμετείχε με επιτυχία στο πρόγραμμα «PISA 2012» που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου σε αίθουσα του σχολείου μας και στο οποίο πήραν μέρος 35 μαθητές της Α’ Τάξης.

Δεκέμβριος 2011

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Λυκείου μας ανακηρύχτηκε Πρωταθλήτρια Ευβοίας μετά το συγκλονιστικό τελικό κόντρα στο Λύκειο Βασιλικού που κρίθηκε στα πέναλτι και στις δύο αποκρούσεις του τερματοφύλακα. Επόμενος αγώνας της ομάδας ήταν στο γήπεδο του Κανήθου, όπου οι αθλητές του Λυκείου μας κατάφεραν να αποκλείσουν από το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα το ΕΠΑΛ Λιβαδειάς με 1-0. Παρόλο που έλειπε ο πρώτος σκόρερ του Λυκείου και οι αντίπαλοι είχαν στην ομάδα τους έξι παίκτες που αγωνίζονται στην ερασιτεχνική ομάδα της ΠΑΕ Λειβαδιακός της Super League, η ομάδα μας κατάφερε υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους Γιάννη Τσαούση και το γκολ του αρχηγού να πάρει την πρόκριση για τη δεύτερη φάση των Πανελλήνιων Σχολικών Πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια των Λυκείων της Ανατολικής Αττικής.

Ομάδα Ποδοσφαίρου ΓΕΛ Αρτάκης
Η φωτογραφία αυτή έχει αντληθεί από την ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ online και η αρχική πηγή βρίσκεται εδώ.

Σεπτέμβριος 2011

Τα δύο τελευταία χρόνια (2009-2011) το σχολείο μας συμμετείχε σε σχολικό σχέδιο Δια Βίου Μάθησης Comenius, υπό την αιγίδα και την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα τον σχολικό και επαγγελματικό προσανατολισμό στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Λύκειό μας συντονίσε την υλοποίηση του προγράμματος Comenius, με τη συνεργασία άλλων 7 σχολείων από 6 διαφορετικές χώρες. Οι εταίροι μας στο πρόγραμμα ήταν από τη Φιλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Ιταλία (2 σχολεία) και την Ισπανία. Το πρόγραμμα αυτό έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν μαζί σε ένα θέμα που ενδιαφέρει όλους, βοήθησε τους μαθητές να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να τελειοποιήσουν την ικανότητά τους σε ξένες γλώσσες, αλλά και να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για τις σπουδές τους και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.  

Comenius Logo

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες και τα υλικά (εργασίες) που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος επισκεφτείτε το ιστολόγιό μας στον παρακάτω δικτυακό τόπο http://comenius-orientation.blogspot.com/