archive_button

Αρχείο Νέων
2023-2024  2017-2018  2016-2017  2015-2016  2014-2015  2013-2014  2012-2013  2011-2012

Ιανουάριος 2015

Το σχολείο μας συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στο πρόγραμμα «Βουλή των εφήβων». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες πληροφορικής του Λυκείου μας την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου και συμμετείχαν 15 μαθητές της Β’ Τάξης.

Δεκέμβριος 2014

Με πρωτοβουλία των μαθητών και των καθηγητών του σχολείου μας διοργανώθηκε το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου του 2014 στο αίθριο του Μεγάρου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αρτάκης εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για το Χαμόγελο του Παιδιού- Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών στο Μύτικα Ευβοίας. Οι μαθητές του Λυκείου μας παρουσίασαν μία μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στο «Ρεμπέτικο» με ζωντανή ορχήστρα, τραγούδι και χορό.

Νοέμβριος 2014

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, το σχολείο μας συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην ημερίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα "Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο", μία συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Είκοσι μαθητές της Β' και της Γ' τάξης του Λυκείου παρακολούθησαν τη ζωντανή μετάδοση της ημερίδας.


Tο σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μαθητών «Euroscola». Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, έξι μαθητές του Λυκείου μας (πέντε της Β΄ Τάξης και μία μαθήτρια της Γ' Τάξης) έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό γράφοντας έκθεση με θέμα: "Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στην διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πως μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη, ενόψει και των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου 2015;".

Οκτώβριος 2014

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στην «Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα» από τις 11-17 Οκτωβρίου 2014. Εντός του μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής της Α’ Λυκείου, με αφορμή την προβολή βίντεο έγινε συζήτηση με τους μαθητές για τη σημασία του προγραμματισμού υπολογιστών και πως μπορούν να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί προγραμμάτων και όχι μόνο καταναλωτές. Επιπλέον, οι μαθητές της Α’ Λυκείου ολοκλήρωσαν μαθησιακή δραστηριότητα διάρκειας μιας διδακτικής ώρας, η οποία περιελάμβανε την ανάπτυξη και τροποποίηση κώδικα εντός ενός προγραμματιστικού περιβάλλοντος. Τέλος, οι μαθητές δημιούργησαν αφίσα με τα δικά τους μηνύματα για την εβδομάδα κώδικα και έλαβαν πιστοποιητικά για τη συμμετοχή τους στη δράση από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Code.org.

Στις 6 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό άξονα «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι», πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες και πολιτιστικές δράσεις. Οι μαθητές συμμετείχαν σε αγώνες μπάντμιντον, βόλεϊ και μπάσκετ που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Επιπλέον, έγιναν προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας, δημιουργήθηκαν από τους μαθητές δύο αφίσες, αλλά και τρία graffiti μεγάλης διάστασης σε τοίχους στον εξωτερικό χώρο του σχολείου με σκέψεις και μηνύματα υποστήριξης του δικαιώματος της διαφορετικότητας.

Ημέρα Αθλητισμού 2014

Η ημέρα πλαισιώθηκε με μουσικές επιλογές των μαθητών που έπαιζαν στον προαύλιο χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι παραπάνω δράσεις υλοποιήθηκαν, κυλιόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου, από όλη τη σχολική κοινότητα, με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.