archive_button

Αρχείο Νέων
2023-2024  2017-2018  2016-2017  2015-2016  2014-2015  2013-2014  2012-2013  2011-2012

Απρίλιος - Μάιος 2014

Η ομάδα ποδοσφαίρου του Λυκείου μας ανακηρύχτηκε Πρωταθλήτρια Ευβοίας για τρίτη συνεχή χρονιά. Στον τελικό Ευβοίας, οι ποδοσφαιριστές του Λυκείου μας κέρδισαν στα πέναλτι το 4ο Λύκειο Χαλκίδας και έτσι προχώρησαν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Η ομάδα με την καθοδήγηση του προπονητή Τσαούση Ιωάννη κατάφερε στη συνέχεια να ανακηρυχθεί Πρωταθλήτρια Στερεάς Ελλάδας και αφού νίκησε τους πρωταθλητές Δυτικής Αττικής κατάφερε να μπει στις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Ομάδα Ποδοσφαίρου ΓΕΛ Αρτάκης
Η φωτογραφία αυτή έχει αντληθεί από την ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ online και η αρχική πηγή βρίσκεται εδώ.

Μάρτιος 2014

Το σχολείο μας συμμετείχε και αυτή τη χρονιά στο πρόγραμμα «Βουλή των εφήβων». Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές της Β’ και Γ' Τάξης. Από την παραπάνω διαδικασία προκρίθηκε μαθήτρια του σχολείου μας ως Έφηβη Βουλευτής και θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις της φετινής Βουλής των Εφήβων.

Δεκέμβριος 2013

Το σχολείο μας συμμετείχε στην «Ώρα του κώδικα», στις ετήσιες εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιούνται κατά την Εβδομάδα εκπαίδευσης για την επιστήμη των Η/Υ (9 – 15 Δεκεμβρίου 2013) από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Code.org. Εντός του μαθήματος Εφαρμογές Πληροφορικής της Α’ Λυκείου, με αφορμή την προβολή βίντεο έγινε συζήτηση με τους μαθητές για τη σημασία του προγραμματισμού υπολογιστών, με την παρότρυνση να μεταφέρουν και να συζητήσουν το θέμα αυτό στο κοινωνικό τους περιβάλλον. Επιπλέον, τα τμήματα της Α’ Λυκείου εκπόνησαν μαθησιακή δραστηριότητα διάρκειας μιας διδακτικής ώρας, η οποία περιελάμβανε την ανάπτυξη και τροποποίηση κώδικα εντός ενός προγραμματιστικού περιβάλλοντος.


Tο σχολείο μας συμμετείχε φέτος στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μαθητών «Euroscola». Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, 9 μαθητές του Λυκείου μας (6 της Β΄ Τάξης και 3 της Γ' Τάξης) έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό γράφοντας έκθεση με θέμα: "Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στην διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πως μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη, ενόψει και των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου 2014;". Από την παραπάνω διαδικασία διακρίθηκε μαθητής της Β’ Λυκείου του σχολείου, ο οποίος ταξίδεψε το Φεβρουάριο στο Στρασβούργο και συμμετείχε στις καθιερωμένες μαθητικές διασκέψεις της Ευρωβουλής.