archive_button

Αρχείο Νέων
2017-2018  2016-2017  2015-2016  2014-2015   2013-2014   2012-2013   2011-2012

Μάιος 2018

Αγώνας Μπάσκετ 2018

Λίγους μήνες πριν, ένα μεγάλο όνειρο ξεκίνησε τόσο για τους παίκτες που εκπροσωπούσαν την ομάδα του μπάσκετ του σχολείου μας, όσο και για ολόκληρο το ΓΕΛ Ν. Αρτάκης. Κανείς δεν περίμενε το ταξίδι να διαρκέσει τόσο πολύ. Κάθε αγώνας ήταν κρίσιμος και χάριζε συγκινήσεις σ' όλη την Αρτάκη. Ο κάθε παίκτης χάριζε όλο του το είναι για την ομάδα και πάλευε από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο για την νίκη. Οι φίλαθλοι που έδιναν το παρόν σε κάθε αγώνα της ομάδας αποτελούσαν τον 6ο παίκτη της συγκλονιστικής αυτής προσπάθειας των παιδιών. Ο προπονητής αποτέλεσε την βάση της ομάδας αφού με την βοήθεια και την εμπειρία του απογείωσε την ομάδα. Ολόκληρη η Αρτάκη είναι περήφανη για την ομάδα αυτή.

Αρχικά η ομάδα πέτυχε εύκολες νίκες πριν αντιμετωπίσει το ΓΕΛ Κανήθου στον τελικό της Εύβοιας. Σε εκείνο το ματς που ήταν συγκλονιστικό, κατάφερε ύστερα από δύο παρατάσεις να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευβοίας νικώντας με σκορ 56-61. Το ταξίδι συνεχίστηκε με τη μεγάλη νίκη στη Θήβα επί του 2ου ΓΕΛ Θήβας με 71-47. Έπειτα, η ομάδα μας επικράτησε του 1ου Λυκείου Λαμίας (84-65) και του ΓΕΛ Ν. Ιωνίας Βόλου (60-49) στο ΔΑΚ Χαλκίδας όπου μας έδωσε το εισιτήριο για το Πανελλήνιο.

Η συνέχεια δόθηκε με την τεράστια νίκη απέναντι στο Ιδιωτικό Λύκειο Φρυγανιώτη της Θεσσαλονίκης. Οι αντίπαλοι ήρθαν στο ΔΑΚ για να μας αντιμετωπίσουν και νικήσαμε μετά από παράταση με τελικό σκορ 62-55. Με αυτή την νίκη προκριθήκαμε στο final-4. Το όνειρο ήταν πολύ κοντά στο να πραγματοποιηθεί, όμως την τελευταία στιγμή άλλαξαν όλα καθώς ανακοινώθηκε ότι θα έμπαινε στο πρωτάθλημα η Κύπρος και η ομάδα μας θα έδινε ακόμα μία μάχη για την πρόκριση στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Σ' αυτόν τον αγώνα που έγινε στην Θεσσαλονίκη απέναντι στο Ελληνικό Κολλέγιο της Θεσσαλονίκης τα πράγματα δεν πήγαν όπως περιμέναμε. Οι αντίπαλοι παίκτες ήταν ανώτεροι αθλητικά και κατάφεραν να στερήσουν το όνειρο του final-4. Παρόλο που η ομάδα δεν κατάφερε να φέρει την πρόκριση στην Αρτάκη, όλη η πόλη την υποδέχθηκε στο λιμάνι με μεγάλη υπερηφάνεια και χαρά για το μεγάλο αγώνα που έδωσε. Για το σχολείο ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία αφού μέχρι τώρα ποτέ ξανά δεν είχαμε φτάσει τόσο μακρυά. Κατάφεραν να μας κάνουν πολύ περήφανους.

Σας ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που μας χαρίσατε!

Αγώνας Μπάσκετ 2018

Προπονητής: Τσαούσης Ιωάννης
Παίκτες (αλφαβητικά): Αρβανίτης Δημήτρης, Βήττας Νικόλας, Βοσνιάδης Δημήτρης, Βρακάς Νίκος, Δάβρης Γιάννης, Καζάνας Σταμάτης, Κακαβάς Γιώργος, Κατώλης Στέφανος, Μουράτι Άρης, Μπρατσιάκος Χρήστος, Παναγιωτίδης Βασίλης, Πασσάς Δημήτρης, Σοροβός Πέτρος, Σταύρου Βαγγέλης, Τσεσμετζής Γιάννης και Τσιλινίκος Άγγελος.

Αγώνας Μπάσκετ 2018

Το αναμνηστικό βιβλίο "Ταξίδι στο όνειρο με την ομάδα καλαθοσφαίρισης" μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

Φεβρουάριος 2018

Το σχολείο μας συμμετείχε για μία ακόμα χρονιά στο πρόγραμμα «Βουλή των εφήβων». Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πληροφορικής του Λυκείου μας την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και συμμετείχαν 15 μαθητές της Β’ Τάξης.

Οι μαθητές της Δευτέρας τάξεως του Γενικού Λυκείου Νέας Αρτάκης επισκέφτηκαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 13 Φεβρουαρίου 2018, εκεί τους υποδέχτηκε ο Βουλευτής της Εύβοιας, Αναστάσιος Πρατσόλης.

Επίσκεψη στη Βουλή 2018

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βουλής και μεταξύ άλλων, είδαν την έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας» στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς και την έκθεση για το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο που φιλοξενείται στο Περιστύλιο της Βουλής.

Στη συνέχεια πήγαν στην αίθουσα της Ολομέλειας η οποία ήταν διαθέσιμη καθώς δεν υπήρχε Κοινοβουλευτικό έργο. Ο Βουλευτής παρουσίασε στα παιδιά την χωροταξία των κομμάτων στην αίθουσα και στη συνέχεια ανέλυσε τις βασικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τα στάδια νομοθέτησης.

Ο κ. Πρατσόλης εξέφρασε την ευχαρίστησή του για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση των μαθητών και ευχήθηκε να πυκνώσουν αυτές οι επισκέψεις, καθώς έτσι ενισχύεται η εμπέδωση των αξιών και της σημασίας της εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Είναι ευθύνη όλων μας είπε, η υποστήριξη του εμπλουτισμού αυτών των δράσεων στο πλαίσιο του διδακτικού έργου των σχολείων, ώστε να διαπαιδαγωγούμε υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες.

Επίσκεψη στη Βουλή 2018

Οκτώβριος 2017

Στις 2 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με κεντρικό σύνθημα «ΑΘΛΟΥΜΑΙ – ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες και πολιτιστικές δράσεις. Οι μαθητές συμμετείχαν σε όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου σε αγώνες badminton, βόλεϊ, μπάσκετ, αλλά και σκακιού. Επιπλέον, αναγνώστηκαν σχετικά άρθρα από τους μαθητές και έγινε προβολή βίντεο.

Ημέρα Αθλητισμού 2016

Η ημέρα πλαισιώθηκε με μουσικές επιλογές των μαθητών που έπαιζαν στον προαύλιο χώρο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι παραπάνω δράσεις υλοποιήθηκαν, κυλιόμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου, από όλη τη σχολική κοινότητα, με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας.